Beste GPS tracker kat

Beste GPS tracker kat
GPS trackers

Inhoudsopgave

Beste GPS tracker kat: altijd een oogje in het zeil

Woon je in een drukke woonwijk, waar verkeer dagelijks langs je huis raast – wat maakt dat je soms graag zou willen weten waar jouw lieve kat uithangt en of hij nog veilig op zijn pootjes loopt? Een kat gps tracker biedt uitkomst. Gps trackers voor katten worden inmiddels al een tijd gebruikt door liefhebbende kattenbaasjes, die graag willen weten waar hun katten rondbanjeren en waar ze ze kunnen vinden, mocht het nodig of gewenst zijn. Gps trackers vind je tegenwoordig tegen zeer zachte prijsjes, en komen in verschillende soorten en maten. Lees hier meer over gps trackers voor katten en kom erachter of jij er eentje voor jouw viervoetertje wilt aanschaffen.
Beste gps tracker kat

Nooit meer vermist

De voornaamste reden die maakt dat mensen een gps tracker voor hun kat aanschaffen, is natuurlijk het verkleinen op kans tot vermissing. Elke week raken er wel meerdere katten vermist in Nederland. Natuurlijk is dat schrikken, en wekt dat de nodige zorgen op – we gaan snel van het ergste uit! Maar soms besluit een kat ‘gewoon’ te verhuizen, of even op bezoek te gaan bij de buren van een huisblok verder. Normaal gesproken heb je natuurlijk geen flauw idee hoe en wat – en waar te zoeken – maar met een gps tracker weet je altijd waar jouw kat uithangt.

Hoe werkt een gps tracker kat?

Een gps tracker is een klein apparaatje dat eruit ziet als een ‘boxje’ dat je om de nek van je kat kunt hangen. Het is een apparaat dat van een GPS, GSM of GRPS netwerk gebruikt maakt en daar het vervolgsysteem op berust. Denk bijvoorbeeld aan het navigatiesysteem op je telefoon of in de auto: net als Google maps, werkt een tomtom werkt op dezelfde manier. Dit systeem is dan weer verbonden met een app die je download op je telefoon. De gps tracker voor de kat geeft dan via de applicatie updates die je laat zien waar je kat is geweest, en zich nu bevindt. Je kunt daardoor via de app ook zien welke route je kat heeft afgelegd. Dat is niet alleen handig, maar ook leuk!

Verschillende soorten gps trackers

De meeste gps trackers voor katten geven je de optie om een bepaald gebied te tekenen, waarbij je een melding krijgt wanneer jouw kat over de grens van dat gebied gaat. Dit wordt een geofence genoemd. Je hebt gps trackers met en zonder een abonnement (een betaling die je doet om de app te kunnen gebruiken, en updates te ontvangen). Sommige trackers zijn lichter of zwaarder dan andere, en ook de prijs verschilt per tracker, waarbij sommige te vinden zijn voor minder dan €30, maar andere, kwalitatievere trackers tot wel over €150. Sommige trackers creëren een kaart met lijnen die aangeven waar je kat is geweest, die je ook op de computer terug kunt zien.

Interessante extra opties

Er bestaan gps trackers die interessante extra opties met zich meebrengen. Zo is er een tracker genaamd de ‘Weenect GPS tracker’ die je de kans geeft om je kat als het ware naar huis te roepen via de applicatie. Je kunt namelijk op afstand de halsband laten trillen, en daarmee een seintje aan jouw kat te geven – als je jouw kat leert wat dit seintje betekent, zal hij of zij vanzelf naar huis komen om – bijvoorbeeld – te komen eten! Dit kan even wat oefening vergen, maar katten zijn vaak slim genoeg om de link tussen het seintje en het eten te leggen. Geef de kat iedere keer te eten of een snack nadat je de band laat trillen. Neem bij iedere keer een beetje meer afstand, tot het punt dat jouw kat jou niet meer ziet wanneer je de band laat trillen. Zo zal de kat zich niet meer focussen op jou maar op de verbinding tussen het trillen van de band, en het voedsel. Uiteindelijk zal je de band kunnen laten trillen op grote afstand, en de kat zal naar huis komen! Met deze halsband moet wel een abonnement worden afgesloten.

Stijl van de gps tracker

Een ander gegeven waar je misschien op wilt letten, voordat je een tracking halsband aanschaft, is de stijl van de tracker. Zo heb je goedkopere, ietwat ‘simpele’ of zelfs ‘lompe’ halsbanden, maar ook zeer smaakvolle trackers die niet opvallen of mooi gevormd zijn. Daarnaast kan een kleinere tracker ook comfortabeler zijn voor je kat – zodat de tracker niet in de weg zit wanneer het lekker buiten aan het spelen is.

De vijf meest geliefde gps trackers voor katten

Hier op een rijtje de vijf meest geliefde, en als beste geteste gps trackers voor katten.

Best getest: De Invoxia GPS tracker voor katten

Met deze tracker komt meteen een halsband mee. Wel zo handig! Ook deze tracker is waterdicht. Daarnaast is het één van de nieuwste generaties gps trackers en speciaal voor katten ontworpen. Omdat de tracker met een halsband komt, heeft deze een sterke batterij die wel tot een maand mee gaat. Geen gedoe met constant opladen, dus. Er is daarnaast voor deze tracker bovendien geen simkaart nodig. Ook deze tracker heeft een app die jou op de hoogte houdt van waar jouw kat komt en gaat. Met deze tracker en halsband komt een 3-jarig gratis abonnement. Daarna moet je €9,99 per jaar betalen. Deze GPS tracker is het meest nauwkeurig van alles wat wij getest hebben. Ook heeft deze tracker een heel sterk bereik en kan je je kat altijd tracken.

Gps tracker kat zonder abonnement

Met een abbonementsvrije periode van 3 jaar is de Invoxia GPS tracker voor katten onze grote favoriet. Na 3 jaar kost het maar €9,99 per jaar, en ben jij er van verzekerd dat je een goede tracker hebt.

Gps tracker kat klein: De Tractive Ikati GPS Tracker

Deze GPS tracker voor katten kun je direct aan de halsband van je katje bevestigen. Voor deze tracker moet een abonnement worden afgesloten, dat werkt tegen een vast bedrag per maand. Deze tracker is 100% waterdicht, hetgeen natuurlijk zeer gunstig is aangezien jouw katje ongetwijfeld door vochte grassprieten en bosjes zal rennen! In deze tracker is een ingebouwde simkaart die verbonden is met de app op je smartphone. Heb je echter geen smartphone, geen probleem: je kunt de tracker namelijk ook in je internet browser op de computer laden. Deze gps tracker is daarnaast verzekerd tegen verlies of diefstal. De batterij van deze tracker gaat ongeveer 5 dagen mee voordat hij weer opgeladen moet worden – maar bij intensief gebruik gaat hij ongeveer 2 dagen mee.

De Kippy EVO GPS Tracker

De Kippy tracker biedt je de kans om gebruik te maken van GPS, bluetooth én wifi. Deze tracker kan met een klittenband op de halsband van je kat worden geklikt. Ook deze tracker is waterdicht. Echter, de batterij van deze GPS tracker gaat langer mee: tot wel 10 dagen! Een ander voordeel van deze tracker is dat, wanneer er iets aan de hand is met het welzijn van je kat, je een melding krijgt en je de real-time locatie van je kat direct kunt zien. Zo kun je je kat meteen te hulp schieten, indien nodig.

Goedkoopste: De Sinotrack Mini GPS Tracker

Deze tracker is klein en handig! Hij wordt niet alleen voor katten, maar ook honden, bagage en zelfs kinderen gebruikt. Opnieuw: deze tracker is waterdicht. Hij kan overal ter wereld iemand volgen. Net zoals bij de meeste andere trackers, heeft het een sim-kaart die aan de app op je telefoon is verbonden. Je hoeft voor deze tracker geen abonnement af te sluiten, en enkel de simkaart te opwaarderen met data.

Alleen korte afstanden: De Reptrek Voyage sleutelhanger

Wanneer je echt graag een kleine tracker voor je kat wilt, is deze gps tracker mogelijk de juiste voor jou. Het is een apparaatje zo groot als een sleutelhanger, en net zoals de voorgaand benoemde trackers, waterdicht en zo vast te klikken aan de halsband van je kat. Deze tracker werkt met bluetooth en kan tot maximaal 30 meter traceren. Als jouw kat dus verder van huis gaat, is deze tracker niet de beste optie.

Online of in de winkel?

Je kunt een gps tracker tegenwoordig in dierenspeciaalzaken vinden, maar ook overal op internet. Het voordeel van het kopen van een tracker in de winkel, is dat je vragen kunt stellen indien je die hebt, en geïnformeerd kunt worden betreffende de beste tracker voor jou(w kat). Het voordeel van het kopen van een katten-gps tracker via het inernet, is dat je rustig de prijs en kwaliteit kunt vergelijken, om zo uiteindelijk tot het beste besluit kunt komen en de perfecte tracker voor jouw situatie kunt aanschaffen. 

Vindt hier makkelijk en snel onze andere artikelen

Click to rate this post!
[Total: 159 Average: 4.8]