Katten verzekering

Katten verzekering
GPS trackers

Inhoudsopgave

Alles dat je moet weten over katten verzekeringen

Huisdieren zijn een belangrijk onderdeel van het huishouden en we zorgen er ook voor dat ze voorzien zijn van lekker voer, leuke uitstapjes en de vermakelijkste speeltjes. Voor katten, bijvoorbeeld, verzorgen we lekkere hapjes, krabpalen om zich op uit te leven en een bolletje wol om mee te spelen. Echter, er zijn ook momenten waarop het niet zo goed gaat met jouw kat en je ermee naar de dierenarts moet. Bij dit soort gevallen is het verstandig om een katten verzekering te hebben, waardoor onverwachte hoge medische kosten voor een deel gedekt worden.

Winnaar beste kattenverzekering in 2022

?wi=360086&ws=
Katten verzekering

Wat is een katten verzekering?

Zoals het woord al zegt is dit type verzekering bedoeld voor je kat. Je staat er waarschijnlijk niet vaak bij stil dat met dit dier ook opeens van alles mis kan gaan, waarbij hij of zij de beste zorg nodig heeft. Er kan bijvoorbeeld een ongeluk gebeuren of sprake zijn van een plotselinge aandoening. Deze zorg is uiteraard niet goedkoop en de kosten van de dierenarts kunnen hoog oplopen. Net zoals bij mensen is er de mogelijkheid om een verzekering af te sluiten, zodat deze zorgen (grotendeels) door de verzekeraar worden gedekt.

Voor katten is er specifiek een verzekering in het leven geroepen, de verzekering voor katten. Hierbij is er de keuze tussen verschillende pakketten die ervoor zorgen dat jouw kat de beste zorg krijgt. Naast het kunnen geven van de beste zorg aan jouw kat hoef je je ook geen zorgen te maken over de kosten die erbij komen kijken. Je bent door de verzekering bijvoorbeeld voorbereid op onverwachte kosten als gevolg van een bezoek aan de dierenarts. Dit kan bij een plotseling intredende aandoening zijn of na een ongeval.

De meeste katten bezitters zullen financieel wel voorbereid zijn op kosten voor vaccinaties, ontworm middelen, anti-vlooien spullen en andere kleine zaken. Echter, kosten kunnen snel oplopen wanneer de situatie erger is. Denk hierbij bijvoorbeeld aan wanneer je kat wordt aangereden of wanneer een uitgebreide behandeling van het gebit nodig is. Het kan dan nodig zijn om de kat onder narcose te brengen, wat in kosten al snel een groot verschil maakt. Op dit soort momenten biedt een verzekering een grote uitkomst, waardoor de juiste medische zorg wel gegeven kan worden en tegelijkertijd hoge kosten worden gedekt.

Welke mogelijkheden zijn er binnen dit type verzekeringen?

Wanneer je een verzekering voor je kat wilt afsluiten, zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. Net zoals bij een zorgverzekering voor mensen het geval is, kun je bij verzekeringen voor dieren ook kiezen tussen een aantal pakketten. Hierbij is er de keus tussen de basisverzekering, aanvullende dekkingen en een eigen bijdrage.

1. Basisverzekering

Vanuit de basisdekking kun je je harige vriend de beste medische zorg geven die hij of zij nodig heeft. Je kunt hierbij diverse behandelingen en ingrepen bij de dierenarts laten vergoeden. De kosten kunnen op een aantal manieren worden vergoed. Wanneer voor jouw kat een medische behandeling, bijvoorbeeld na een ongeluk of bij ziekte, nodig is, wanneer dit vaak toegepast moet worden en wanneer de zorg door een dierenarts of specialist op dit gebied wordt uitgevoerd.

Onder de basisverzekering vallen onder andere de kosten van het plaatsen van een chip ter identificatie, het gebruik van een ambulance voor je kat, een standaardconsult met de dierenarts en de kosten van advertenties bij een vermissing. Er is echter wel sprake van een maximale vergoeding. Dit maximum ligt vaak rond de 3000 euro.

2. Aanvullende dekking

Vergoedingen voor de tandarts en preventieve zorg worden, onder andere, enkel gegeven bij een aanvullende dekking op de verzekering voor je kat. Gebitsproblemen zijn vervelend en tandheelkunde kan via een aanvullende dekking voor wel vijftig procent vergoed worden. Hier zit wel een maximum aan van 500 euro per jaar dat je kat verzekerd is. Ook fysiotherapie en preventieve zorg kunnen via aanvullende dekkingen vergoed worden.

Wanneer je op vakantie gaat, is het belangrijk dat iemand voor je kat zorgt en het dier bijvoorbeeld voldoende eten en aandacht geeft. Echter, via de aanvullende dekking kun je ook een reisverzekering krijgen voor je kat, waardoor hij of zij gewoon mee kan op reis. Voor elk land binnen de Europese Unie geldt deze regeling, waarbij je kat voor maximaal 1000 euro per verzekeringsjaar verzekerd is. Het gaat hierbij om medische kosten die gemaakt zijn bij een dierenarts of specialist op dit gebied in een EU-land.

Er zijn heel veel aanvullingen beschikbaar, zoals voor sterilisatie, castratie, chemo- en radiotherapie, crematie en een reisverzekering.

3. Eigen bijdrage

Bij een zorgverzekering voor mensen is er sprake van een eigen bijdrage. Een deel van de kosten van een onderzoek of behandeling worden dan gedeclareerd van het eigen risico. Dit geldt ook bij verzekeringen voor katten, waarbij een percentage van het bedrag zelf betaald moet worden. Voor behandelingen, medicijnen en andere kosten die door de basisverzekering gedekt worden, bedraagt dit ongeveer vijftien procent van het totale bedrag. Wanneer het gaat over een aanvullende dekking, is het eigen risico over het algemeen vijftig procent.

Je kunt bij elke ingediende declaratie los je eigen bijdrage betalen, maar je kunt ook alle declaraties opsparen en deze één keer in het jaar indienen. Op deze manier betaal je het bedrag in één keer, wat een hoop tijd scheelt. Declaratieformulieren kunnen overigens bij de verzekeraar gedownload worden en na het invullen opgestuurd worden per mail of post. Een eigen risico kan tevens zelf vastgesteld worden, waarbij een hoger eigen risico betekent dat je een lagere maandelijkse premie betaalt.

Waarom is een verzekering voor katten interessant?

We houden van onze huisdieren en genieten iedere dag weer van hun aanwezigheid, speelsheid en nuchtere houding. Dit betekent ook dat we de beste zorg voor het dier gunnen en helaas is deze zorg niet goedkoop. Door een verzekering voor je kat af te sluiten, hoef je je geen zorgen te maken over de kosten en de gezondheid van jouw kat. Daarbij kun je kiezen uit allerlei verschillende pakketten die zijn afgesteld op de leeftijd, het geslacht en het ras van jouw kat.

Op deze manier wordt nauwkeurig de premie berekend die jij moet betalen om jouw kat te laten verzekeren. Hier kun je zelf nog kiezen voor aanvullende dekkingen, zoals preventieve zorg of een vergoeding voor tandartskosten. Ook het eigen risico is nog aan te passen naar de behoeften van jou en jouw huisdier. Via een verzekering voor je kat kan je harige vriend gerust uitstapjes maken met jou. Ook zorg je er zo voor dat het lekker kan spelen met zijn bolletje wol of favoriete krabpaal, waar jij zo van geniet..

Voorwaarde

De meeste verzekeraars stellen wel een voorwaarde aan de verzekering, namelijk dat het dier op het moment van het afsluiten van de verzekering klachtenvrij is. Daarnaast is het belangrijk dat jouw kat in de zes maanden voor het afsluiten van de verzekering niet een behandeling heeft ondergaan bij de dierenarts. Hier vallen ook behandelingen met medicijnen onder. Preventieve zorg en vaccinaties zijn daarentegen wel uitgesloten van deze voorwaarde en mogen wel gegeven worden. Wanneer niet aan de voorwaarde kan worden voldaan, vervalt de dekking en kunnen eventuele kosten niet vergoed worden.

De beste kattenverzekering in 2022: PetSecur

Wij hebben verschillende katten verzekeringen nagelopen zoals die van Ohra, PetSecur, Aegon en de katten verzekering van Dierenverzekering.nl. Onze voorkeur is uitgegaan naar PetSecur. Dit is de winnaar doordat onze kat hier het beste verzekerd, ook was het heel duidelijk de website. Daarnaast kwamen wij het goedkoopste uit bij PetSecur met onze kat PoesPoes (normale kat, 5 jaar oud)

?wi=360086&ws=

Vindt hier makkelijk en snel onze andere artikelen

Click to rate this post!
[Total: 198 Average: 4.8]