Kat borstelen

Kat borstelen
GPS trackers

Je kat borstelen

Je kat borstelen verwijdert niet alleen vuil, vet en dode haren uit haar vacht, maar helpt ook om huidschilfers te verwijderen en stimuleert de bloedsomloop, waardoor de algemene conditie van haar huid verbetert. Een of twee borstelbeurten per week helpen je kat haar gezonde gloed te behouden – en je zult merken dat regelmatige borstel beurten vooral nuttig zijn als je kat ouder wordt en niet meer in staat is haar vacht zelf zo zorgvuldig te verzorgen.

Bekijk voor het borstelen de conditie van de vacht van je kat. Als ze gezond is, zal haar vacht een natuurlijke glans hebben en terugveren onder je hand als je haar aanraakt. Er mogen geen kale plekken of tekenen van vlooien en teken zijn, en haar huid moet vrij zijn van wonden en ongewone bultjes.

Voor kortharige katten: Werk met een metalen kam de borstel door de vacht van je kat van kop tot staart om vuil en afval te verwijderen. Borstel in de richting waarin de vacht groeit. Borstel over haar hele lichaam, ook over borst en buik, waarbij je je op één stukje tegelijk concentreert om dode haren en klitten te verwijderen. Een rubberen borstel kan bijzonder effectief zijn voor het verwijderen van dood haar bij katten met een korte vacht.

Voor langharige katten:Langharige katten die binnenshuis leven verharen het hele jaar door en hebben om de paar dagen een trimbeurt nodig om dode haren te verwijderen en klitten te voorkomen. Begin met haar buik en poten, kam de vacht voorzichtig omhoog in de richting van haar kop. Kam de nekvacht naar boven, naar haar kin toe. Maak een scheiding in het midden van haar staart en borstel voorzichtig de vacht aan weerszijden uit.

Ga tijdens je wekelijkse borstel beurten met je handen langs het lichaam van je kat, en controleer op wondjes, bultjes en verborgen klitten. Controleer op teken en vlooien. Gluur stiekem onder haar staart om te kijken of er uitwerpselen aan de vacht vastzitten die misschien met een schaar moeten worden weggeknipt. Het is ook belangrijk om rond de anus van je kat te zoeken naar bruine, rijstgrote voorwerpen – die kunnen wijzen op de aanwezigheid van lintworm.

Verwaarlozen van de vacht van je kat kan leiden tot pijnlijke klitten. Je weet of je kat last heeft van haarballen als hij ze ophoest op de vloer of uitwerpt in zijn uitwerpselen. Als je kat, ondanks regelmatig borstelen, last blijft houden van haarballen, zijn er verschillende remedies beschikbaar. Vraag je dierenarts om een oplossing aan te bevelen.

Vindt hier makkelijk en snel onze andere artikelen

Click to rate this post!
[Total: 192 Average: 4.8]