Beste kattenbrokken

beste kattenbrokken
GPS trackers

Inhoudsopgave

Intro

Als het erom gaat je kat gezond en gelukkig te houden, is het van cruciaal belang dat je ze voedsel van hoge kwaliteit geeft. Daarom hebben wij de beste kattenbrokken in een lijst gezet. Gebaseerd op een combinatie van klantenbeoordelingen, ingrediënten van hoge kwaliteit, en betaalbare prijzen.

Of je katachtige nu droog kattenvoer of nat kattenvoer verkiest, we begrijpen dat je je kat gezond wilt houden, nu en in de toekomst. Daarom bieden alle merken die we aanbevelen de voeding en proteïne die je kat nodig heeft om dit doel te bereiken.

Lees verder om de meest geschikte voeding voor je kat te vinden op basis van hun leeftijd, voorkeuren, en de levensstijl van je gezin.

Hoe oud is je kat?

Voor kittens tussen de 0 – 12 maanden hebben wij een aparte lijst gemaakt van het beste kittenvoer. Kitten vereisen ander voer omdat ze nog vol in de groei zitten. Ook hebben ze kleinere brokjes nodig zodat ze makkelijk eetbaar zijn.

Hoe kies je het beste voer

Het beste droge kattenvoer voor je katachtige vriend vinden kan moeilijk zijn. Als je niet zeker weet welk droog kattenvoer het beste is voor je kat, zijn er een paar dingen die je in gedachten moet houden bij het winkelen.

Overweeg eerst de leeftijd van je kat. Droog kattenvoer wordt vaak samengesteld en speciaal ontworpen voor de leeftijd en grootte van je kat. Dus, of je nu oudere of jongere katten hebt, er zal een formule nodig zijn om de juiste hoeveelheid voeding te geven.

Bronnen van eiwit en vet

Zoek eerst hoogwaardige ingrediënten die veel eiwitten bevatten, zoals echte kip, lam, kalkoen, zalm, en tonijn. Zowel de lever als het hart van een kip zijn hoog in taurine, een aminozuur dat mensen kunnen aanmaken maar katten niet. Kies in het algemeen voedsel dat rijk is aan calcium, vet, en essentiële vitaminen. Vermijd ook die met kunstmatige vulstoffen, die bedoeld zijn om je kat een vol gevoel te geven maar geen voedingswaarde hebben.

Dieetbeperkingen

Houd rekening met de dieetbeperkingen, behoeften, of aandoeningen van je kat, zoals allergieën of gewichtsproblemen. Om een optimale gezondheid te helpen handhaven, zijn sommige merken droog kattenvoer afgestemd op specifieke dieetwensen. Een andere overweging is kosten en waar voor je geld, want kattenvoer kan kostbaar zijn.

Prijs-kwaliteitverhouding

Een andere overweging is kosten en waar voor je geld, want kattenvoer kan kostbaar zijn. Kies een kwaliteitsmerk dat in je budget past en vermijd tegelijk de laatste dure trends. Natuurlijk moet je rekening houden met de smaak en voorkeuren van je kat, in de zin van wat ze lekker en niet lekker vinden. Dit zal van invloed zijn op wat je koopt, of ze de voorkeur geven aan kip of tonijn, of aan grote of kleine brokjes. Bovendien zal je geliefde kat er op den duur gelukkiger, gezonder en tevredener door worden!

Is droog kattenvoer te verkiezen boven nat?
Zowel droog als nat kattenvoer hebben voor- en nadelen. De voordelen van droog kattenvoer zijn onder andere het gemak, het gebruiksgemak, en de lagere kosten.

Een nadeel van droog is dat het niet hetzelfde vochtgehalte biedt als nat. Katachtigen op een dieet van droog kattenvoer moeten voortdurend toegang hebben tot water, dus overwegen huisdiereigenaren vaak een drinkfontein voor hun huisdier in huis te installeren.

Droog kattenvoer daarentegen is een nuttige aanvulling op een voedselpuzzeldispenser en kan een zeer efficiënte manier zijn om dunne katten met een beperkt voedselvolume calorieën te geven. Nat kattenvoer, daarentegen, is duurder, maar kan gunstig zijn bij katten die vatbaar zijn voor aandoeningen van de lagere urinewegen, constipatie en zwaarlijvigheid.

Als je niet zeker weet wat het beste is voor je katachtige, kun je tijdens routinecontroles een dierenarts om een voedingsevaluatie vragen, die een dieetgeschiedenis en een lichaamsconditiescore omvat. Een paar smakelijke alternatieven vind je in onze verzameling van het beste nat kattenvoer, of in onze gids voor het beste kattenvoer in het algemeen.

Top 4 kattenbrokken in 2021

Wij hebben een top 4 gemaakt van verschillende categorieën kattenvoer. Deze zijn onderverdeelt in beste goedkope kattenbrokken, beste anti haarbal kattenbrokken, beste all round kattenbrokken en beste graanvrije kattenbrokken.

Beste goedkope kattenbrokken

Pets place eigenmerk staat bekend om een zeer goede prijs/kwaliteit verhouding. De Pets Place kattenvoeding is een uitgebalanceerde samenstelling van alle belangrijke ingrediënten die jouw kat dagelijks nodig heeft. Een complete maaltijd voor iedere dag.

De voordelen:

Optimaal verteerbaar
Veel dierlijke eiwitten

De nadelen:

Onze kat wilde deze brokjes niet eten

Beste kattenbrokken

Purina One is een smakelijke droogvoeding speciaal ontwikkeld voor volwassen katten. Deze voeding draagt bij aan de weerstand en spijsvertering van je kat door de toegevoegde vitamine en mineralen. Tevens helpt de structuur van de brok mee aan het voorkomen van tandsteen.

De voordelen :

Vermindert de opbouw van tandplak
Gezonde urinewegen bevorderd door uitgebalanceerde mineralen
Hoge opname van voedingsstoffen dankzij kwalitatief hoogwaardige ingrediënten

De Nadelen:

Bevat granen

Beste anti haarbal kattenbrokken

Royal Canin Hairball Care is een gespecialiseerde voeding die ontworpen is om een superieure voedingsbron te bieden aan katten die vaak hoesten. Als resultaat beweert het dat zijn formule haarballen door het lichaam en uit de maag voert, in plaats van over je vloeroppervlakten.

Om dit te bereiken werkt het met een combinatie van onoplosbare voedingsvezels die door de maag en in de darmen vegen, waardoor haarballen eerder worden uitgescheiden dan opgebraakt. Ze helpen ook bij het stimuleren van een goede spijsvertering en de opname van voedingsstoffen.

Bovendien bevat de balans van voedingsvezels in Royal Canin Hairball Care psyllium en andere mineralen die de spijsvertering van je kat ten goede komen, naast het voorkomen van haarballen. Dit omvat voordelen als een gezondere vacht en een beter gebit, om er een paar te noemen.

Het schijnt ook tamelijk succesvol te zijn in het bereiken van zijn doel, want talrijke eigenaars van langharige katten laten gloeiende recensies achter waarin ze een aanzienlijke vermindering van haarballen beweren. Hoewel sommige recensenten opmerkten dat het duurder was dan gewoon voer, verklaarde de meerderheid dat ze het ondanks de hogere kosten zouden blijven gebruiken vanwege de doeltreffendheid.

De voordelen :

Speciaal mengsel van voedingsvezels helpt braken en haarballen
Vermindert de opbouw van tandplak
Hoog eiwit- en vetgehalte

De Nadelen:

Bevat tarwe en maïs

Beste graanvrije kattenbrokken

Hoewel sommige katten allergisch kunnen zijn voor bepaalde granen, is er over het geheel genomen weinig onderzoek dat aantoont dat graanvrije diëten over het geheel genomen gezonder zijn dan conventionele kattenvoedingen.3

Niettemin geven sommige huisdiereigenaren de voorkeur aan graanvrij.

Wellness Core is een natuurlijk droog kattenvoer vrij van granen en vulstoffen. De recepten bevatten echt gevogelte of vis als hoofdingrediënt en bevatten dierlijke eiwitten en vetten, aminozuren, vitaminen, mineralen, en probiotica. Dit kattenvoer is samengesteld om energie te geven, de spijsvertering te bevorderen, de immuniteit te ondersteunen, en een gezonde vacht te bevorderen.

De voordelen :

Vrij van granen
Dierlijke eiwitten
✔ Onze kat vindt deze brokjes erg lekker!!
✔ Bevat gevogelte of vis
De Nadelen:
Nog niet gevonden

Vindt hier makkelijk en snel onze andere artikelen

Click to rate this post!
[Total: 179 Average: 4.7]