Drinkfontein kat

drinkfontein kat
GPS trackers

Inhoudsopgave

De beste drinkfontein voor een kat

Springt je kat elke keer als je een havik op het aanrecht? Drinken ze uit het toilet, of dopen ze hun pootjes in de waterbak voordat ze gaan drinken? Dit gedrag lijkt misschien vreemd, maar ze hebben eigenlijk een logische reden: katten houden niet van stilstaand water. 

Water is echter een essentiële voedingsstof voor katten, dus het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je kat goed gehydrateerd blijft. Een van de beste manieren om de wateropname van je kat te verhogen is door haar te voorzien van een kattenfontein.

Een kattenfontein is bedoeld om je kat onbeperkt toegang te geven tot vers water. Deze fonteinen zijn er in veel verschillende vormen, dus je kunt het model kiezen dat het beste bij de voorkeuren van je kat past. Sommige fonteinen zijn gewoon een drinkbakje dat bijgevuld wordt terwijl je kat drinkt, terwijl andere fonteinen vrij vallend water produceren voor maximale frisheid.

De 5 grootste voordelen op 1 rij

Je huisdier gehydrateerd houden is een belangrijk onderdeel van een gezonde levensstijl. Een constante toevoer van vers water is van vitaal belang, maar het gebruik van een kattenwaterfontein is een gezondere, veiligere en praktischere optie dan een traditionele waterbak.

Hier zijn vijf redenen om te upgraden naar een kattenwaterfontein:

1. Temperatuur

Een fontein houdt het water van je huisdier 1-2 graden koeler dan een typische waterbak. Het water zal iets koeler zijn dan de kamertemperatuur. Twee graden lijkt misschien niet veel, maar dat temperatuurverschil is verfrissend genoeg om je kat aan te moedigen meer te drinken.

2. Filtratie

De meeste kattenwaterfonteinen hebben een kleine filter in de motor. In de meeste fonteinen is de filter gemaakt van koolstof, dat onzuiverheden uit ons leidingwater kan verwijderen. Koolstof houdt het water schoner en kan de smaak en geur verbeteren, waardoor je huisdier weer gestimuleerd wordt om meer te drinken.

Filters vangen ook vuil op, zoals vuil en haren die zich ophopen in het water. Kijk aan het eind van de dag eens naar de stilstaande waterbak van je kat. Die zit waarschijnlijk vol met smurrie, toch? Met een fontein blijft het water van je kat veel schoner.

3. Hydratatie

Koeler, verser water kan je huisdier stimuleren om meer te drinken, maar waarom is dat belangrijk?

De meeste katten drinken niet genoeg water, vooral als ze een voornamelijk droogvoer krijgen, zoals brokjes. Als je huisdier geen regelmatig vocht in zijn of haar voeding krijgt, zoals bij een rauw of ingeblikt dieet, dan moet hij of zij de hele dag veel water drinken om dit te compenseren.

Een goede hydratatie kan de spijsvertering verbeteren, de opname van voedingsstoffen verhogen en zelfs helpen bij het uitspoelen van giftige stoffen en bacteriën die zich kunnen ophopen in hun urinewegen en spijsverteringskanaal. Als je poesje ooit eerder een urineweginfectie heeft gehad, kan een fontein helpen om toekomstige infecties te voorkomen.

4. Volume

Deze is zowel een voordeel voor jou als voor je huisdier. De meeste kattenwaterfonteinen kunnen 2 liter water of meer bevatten. Deze capaciteit kan de noodzaak om de schaal even vaak bij te vullen verminderen en ervoor zorgen dat je huisdier altijd toegang heeft tot vers, schoon water.
Als je meerdere huisdieren hebt, of zelfs een grote hond, dan kan een klein waterbakje vrij snel verdwijnen, waardoor er weinig overblijft voor de kat. Fonteinen zijn perfect voor honden en katten, dus zorg ervoor dat je huisdier nooit zonder water komt te zitten, ongeacht wie al het water opneemt.

5. Circulatie

Staand water is de perfecte voedingsbodem voor bacteriën. Circulatie kan de opbouw van bacteriën en schimmels voorkomen, dus houd het water van je huisdier in beweging om het schoon en veilig te houden.

Het kan ook zijn dat ze de voorkeur geven aan de beweging van het water. Als je kat ooit heeft geprobeerd om uit de kraan te drinken, of erger nog – het toilet (ja, katten doen het ook!) dan is het waarschijnlijk dat ze de voorkeur geven aan een waterfontein boven een traditionele drinkbak.

De beste keuze: LifeGoods Drinkfontein

drinkfontein kat

Tot nu toe hebben wij 6 verschillende drinkfonteinen getest. Echter waren wij over de andere niet zo te spreken. Daarom hebben wij voor deze test maar een topper uitgekozen. Heb jij zelf nou een drinkfontein die je kat heel fijn vindt? Laat het vooral weten aans ons via mail! Dan gaan wij hem testen en wellicht kan die opgenomen worden in de top lijst. Zo houden we elkaar op de hoogte van de fijnste producten.

Vindt hier makkelijk en snel onze andere artikelen

Click to rate this post!
[Total: 91 Average: 5]