Kat wil niet naar buiten

Kat wil niet naar buiten
GPS trackers

Inhoudsopgave

Waarom wil mijn kat niet naar buiten

Zelfs als er buiten een veilige omgeving is gecreëerd, kunnen sommige katten toch angst vertonen en weigeren naar buiten te gaan. Hier kunnen verschillende redenen voor zijn.

Nieuwe omgeving

Verhuizen naar een nieuw huis of veranderingen in de gezinsindeling kunnen verwarrend en stressvol zijn voor katten. Als een kat vroeger een buitenkat was, kan ze gewoon wat tijd nodig hebben om zich aan haar nieuwe omgeving aan te passen.

Binnenkat

Als een kat haar hele leven gelukkig als binnenkat geleefd heeft, en veel katten passen zich wel degelijk aan een gelukkig, voldaan leven binnenshuis aan, is er gewoon geen reden om onnodig leed te veroorzaken.

Bang

Sommige katten kunnen op hun hoede zijn voor nieuwe avonturen, terwijl andere zo nieuwsgierig kunnen zijn dat ze meteen op onderzoek en verkenning gaan.

Wat kan je eraan doen

Vertrouwen opbouwen

Houd de eerste uitstapjes kort, zodat ze vertrouwen en veiligheid kan ontwikkelen terwijl ze weet dat het comfort van thuis nooit ver weg is.

Genoegen nemen met een binnenkat

Ondanks langzame, geleidelijke introducties kunnen sommige katten gewoon weigeren naar buiten te gaan. Als dit het geval is, vermijd dan druk uit te oefenen op de kwestie. Misschien stelt ze er genoegen mee uit het raam te kijken en de wereld voorbij te observeren.

Raar gedrag

Als je plotselinge veranderingen in het gedrag van je kat opmerkt of je je zorgen maakt, neem dan contact op met je dierenarts.

Je kat dragen en mee naar buiten nemen

Dit werkt meestal omdat katten zich vaak veilig voelen bij hun baasje. Ze zijn volkomen op haar gemak, nemen de frisse lucht in zich op en neemt de bezienswaardigheden en geuren van de tuin in zich op. Dit is een uitstekende manier om je kat kennis te laten maken met het buitenleven. Voor een jong katje kunnen de geluiden, bezienswaardigheden en geuren buiten overweldigend of zelfs beangstigend zijn. Zachte introducties, zoals dragen, kunnen leiden tot langere perioden buiten doorbrengen, zoals wandelen aan de lijn en in draagzakken.

Binnen- versus buitenkatten

Binnen- versus buitenkatten is een veelbesproken onderwerp onder katteneigenaars. Het is echt een persoonlijke beslissing, en katteneigenaars houden bij het nemen van deze beslissing rekening met factoren als waar ze wonen, de persoonlijkheid van hun kat, en waar ze aan gewend zijn.

Moet een kat naar buiten?

Een binnenkat kan volkomen tevreden en gelukkig zijn zonder zich ooit buiten te wagen. Het is echter van cruciaal belang dat ze geestelijk en lichamelijk gestimuleerd blijven om stress, angst of verveling te voorkomen. Dit kan door het spelen met een katten veertje. Verkenning, geuren onderzoeken, hun territorium markeren, en, natuurlijk, jagen zijn allemaal natuurlijke instincten voor katten.

De natuurlijke instincten van onze katten kunnen meer dan bevredigd worden door ze een veilige, gecontroleerde ervaring te bieden met het verkennen van de wonderen en sensaties van de buitenwereld. Er zijn talloze manieren voor een binnenkat om wat kwalitatieve, veilige tijd buiten te krijgen. Enkele van deze mogelijkheden zijn met een kattentuigje.

Vindt hier makkelijk en snel onze andere artikelen

Click to rate this post!
[Total: 129 Average: 4.8]