Kattenluik met chip

Kattenluik met chip
GPS trackers

Inhoudsopgave

Kattenluik met chip, hoe werkt dit?

Microchip kattenluiken werken ofwel met de bijbehorende RFID halsband die je kat toegang tot het deurtje geeft als het gedragen wordt, ofwel door eenvoudig de microchip van je kat te lezen. Ze kunnen een aantal problemen oplossen, je kat laten komen en gaan wanneer ze wil (of niet, als je niet wilt dat ze op stap gaan) en de ongewenste buurtkatten ervan weerhouden je huis binnen te dringen en zich te goed te doen aan het lekkerste droge kattenvoer dat je voor je geliefde katachtige vriend hebt klaargemaakt.

Als je kat voorzien is van een microchip (en het is een goed idee dat te doen), dan is dit ideaal, want het werkt als een permanente vorm van identificatie waarmee je kat kan komen en gaan wanneer hij wil. Het deurtje zal automatisch achter hen open en dicht gaan, zodat niets anders in of uit de deur kan.

Als je je buitenkat beschermd wilt houden, maar ze toch de vrijheid en onafhankelijkheid wilt geven om hun leven te leiden, dan is een kattenluik met microchip een goed idee. Maar welke modellen zijn de beste? We hebben een aantal van de beste microchip kattenluiken die er zijn op een rijtje gezet om je te helpen beslissen.

1. Beste keuze: SureFlap Microchip Basismodel

Kattenluik met chip

SureFlap Microchip Kattenluik is gewoon een van de populairste modellen op de markt. Het is eenvoudig in gebruik en betaalbaar en doet alles wat je met je microchip kattenluik moet doen.

Dit is een basismodel, dat werkt met 4 x AA batterijen, en in vrijwel elke deur, muur of raam kan worden aangebracht (hoewel opgemerkt moet worden dat tunnelverlengstukken nodig kunnen zijn voor dikkere muren en deze zijn apart te koop). De batterijen gaan minimaal 6 maanden mee, dus je hoeft maar heel weinig te doen om het systeem draaiende te houden.

Het is een van de meest betaalbare modellen op de markt, want het komt niet met meer geavanceerde functies zoals timer of app bediening, maar het heeft een 4-voudige handmatige vergrendeling waarmee je kunt instellen of je kat het al dan niet kan gebruiken. Dit kattenluik laat tot 32 huisdieren toe als jij de aanmeld om erdoor te mogen.

Zoals met elk nieuw voorwerp in je huis kunnen je katten even nodig hebben om eraan te wennen, maar de meeste katten zouden vrij snel door moeten hebben hoe ze het kattenluik kunnen verlaten en erdoor kunnen.

Voor en nadelen

Voordelen

Nadelen

Werkt heel goed

Katten kunnen het wat eng vinden in het begin

Makkelijk te installeren

Betaalbaar

Geen halsband nodig als kat gechipt is

2. Budget keuze: Petsafe Microchip kattenluik

Kattenluik met chip

De Petsafe microchip Kattenluikl. Het zit in het budgetsegment wat prijs en mogelijkheden betreft, dus het is goed voor mensen die willen gaan voor een prima product maar niet het beste van het beste hoeven te hebben. Met dit model kan je tot 40 katten toevoegen aan het systeem. Het systeem leest de meest voorkomende microchips die bij katten worden gebruikt (FDX-B: 15 cijfers).

Verder werkt het luik op AA batterijen deze zijn helaas niet inbegrepen bij de aankoop.

Voor en nadelen

Voordelen

Nadelen

Prima prijs/kwaliteit verhouding

Katten kunnen het eng vinden

Degelijke kwaliteit

Redelijk makkelijk te installeren

3. Beste van het beste: Sureflap Microchip Kattenluik Connect

Kattenluik met chip

Nu gaan we ons bezighouden met het onze favoriet van microchip kattenluiken. Zoals ik al eerder zei is SureFlap een prima merk als het op kattenluiken aankomt – het model dat we als beste keuze hebben bekeken is het meest eenvoudige dat ze maken. Dit model is echter het tegenovergestelde en komt met alle toeters en bellen die je van je kattenluik kunt verlangen.

Laten we dus beginnen met het voor de hand liggende nadeel – meer mogelijkheden betekenen hogere kosten, en dit model komt bijna driemaal zo duur uit als het basismodel. Het is nog steeds vrij betaalbaar voor wat je krijgt, maar de hogere prijs kan sommige katteneigenaars afschrikken.

Maar de functies die je bij dit kattenluik krijgt zijn geweldig…

Bekijk het filmpje voor een duidelijke uitleg over de werking: Sure Petcare

Het kattenluik wordt geleverd met een “hub”, dat is in feite een bouwpakket dat het kattenluik met microchip verbindt met je wifi thuis. Van daaruit kun je de app op je smartphone gebruiken om de instellingen van het kattenluik te regelen.

Als je bijvoorbeeld meerdere katten bezit, kun je de app gebruiken om te bepalen welke van je katachtige vrienden het huis uit mogen en welke niet. Dit is een geweldige functie als je een jong katje hebt of een kat die net terug is van een dierenarts of zich ziek voelt. Je kunt je andere katten nog steeds naar buiten laten, maar zorg ervoor dat meer kwetsbare katten binnen blijven.

De app stuurt je meldingen als elke kat het huis verlaat of binnenkomt. Natuurlijk hoef je de activiteit van je kat niet bij te houden (laten we eerlijk zijn, dat zal je in het begin waarschijnlijk wel doen!) want je kunt voor elke kat verschillende instellingen instellen. Na verloop van tijd krijg je een goed inzicht in het gedrag van je kat en krijg je een beter inzicht in hoe ze leven.

Net als de andere modellen werkt ook deze op AA batterijen. De meer geavanceerde functies betekenen dat de gemiddelde levensduur van de batterijen ongeveer 6 maanden is.

Dual Scan mogelijkheid

Dit kattenluik beschikt ook over het DualScan mechanisme. Je kan per dier de toegang in en uit het luik regelen, zo kan je zelf bepalen of je bepaalde dieren binnen wilt houden, terwijl anderen wel naar buiten mogen. Maar mocht de kat die niet naar buiten mag tóch per ongeluk ontsnappen, dan kan deze altijd weer naar binnen via het luik. Zo worden je katten nooit buiten opgesloten. Het apparaat heeft een eenvoudige programmering, je wijzigt toestemming met één knop op elk gewenst moment.

Voor en nadelen

Voordelen

Nadelen

Geschikt tot 32 katten

Vrij groot

Toevoeging voor je SmartHome

Aan de kleine kant voor de grote katten

Inzicht in het gedrag van je kat(ten)

Nieuwste van het Nieuwste

Makkelijk te installeren

Dual Scan

Vindt hier makkelijk en snel onze andere artikelen

Click to rate this post!
[Total: 44 Average: 4.8]