Leukste kattenspeeltjes

Leukste kattenspeeltjes
GPS trackers

Inhoudsopgave

De leukste kattenspeeltjes

Als je niet terug kunt naar de dierenwinkel voor eten of afval zonder een mooi speeltje of om je weg te vinden in je winkelwagen, dan begrijpen we dat. Er is niets leuker dan te kijken hoe je poesje op de grond rolt met hun favoriete speelgoed, en te zien hoe de staart trilt als je een nieuw kattenspeeltje uit de verpakking haalt.

Maar kattenspeeltjes zijn niet alleen leuk voor je kat; ze zijn ook nog eens goed voor de gezondheid van katten. Dierenartsen zeggen dat spelen een aantal echte voordelen voor katten heeft. Ten eerste kan het hen helpen een gezond gewicht te behouden als ze regelmatig rond het huis rennen, in plaats van elk moment weg te slapen. Dit kan hen op zijn beurt helpen om langer te leven en chronische aandoeningen, zoals hart- en vaatziekten en diabetes, op afstand te houden. Spelen houdt ze ook mentaal scherp. Net zoals mensen die kruiswoordraadsels of sudoku’s in hun hersenen doen, houdt het puzzelspel de geesten van katten bezig en houdt het hen weg van de verveling, wat ook hun humeur ten goede komt.

Bovendien kan het spelen met je huisdier ook je band verbeteren. Of je nu met een veerspeelgoedje bungelt, met een kattenkruidmuis door de kamer gooit of een kattenhindernisbaan opzet (ja, ze bestaan!), door met je huisdier te spelen wordt je relatie versterkt, wat zelfs kan leiden tot beter opgevoede huisdieren. Als je overtuigd bent, bekijk dan onze top 11 lijst met kattenspeelgoed hieronder en deel je favorieten in de commentaren! 

2. Hersentrainer voor je kat

Leukste kattenspeeltjes

Dit speelgoed is uitermate geschikt voor de slimme kat. Je kat moet goed nadenken hoe bepaalde dingen lukken. Hierdoor wordt hij mentaal geprikkeld.

3. Grappig speel poppetje

Leukste kattenspeeltjes

Dit grappige katje kan voor uren speelplezier zorgen. Gooi het door de kamer en je kat rend er met alle liefde achteraan.

4. Onmisbaar de muis!

Leukste kattenspeeltjes

De muis is vaak toch wel de favoriet onder de katten. Het natuurlijke jacht karakter van de kat komt naar boven!

5. Een lazerpen

Leukste kattenspeeltjes

Vaak vinden katten een laser geweldig! Pas wel op dat je niet in de ogen schijnt van de kat. Dit kan schadelijk zijn, ben er dus altijd bewust van hoe je dit speeltje gebruikt.

6. Een speelset met van alles

Leukste kattenspeeltjes

Is je kat snel verveelt? Misschien is deze speelset iets. Deze speelset zorgt voor afwisseling. Wil je dit optimaal benutten? Zorg er dan voor dat er altijd maar 1 a 2 speeltjes beschikbaar zijn voor je kat. Verstop de rest en wissel ze eens in de zoveel tijd om. Zo blijft het interresant!

7. Automatische kattenlazer!

Leukste kattenspeeltjes

Geen zin om je kat zelf te vermaken? Deze automatische robot zorgt ervoor dat je kat zich geen minuut verveelt. Dit speeltje is erg makkelijk met al het thuiswerken van tegenwoodig. Zo kan jij blijven werken zonder dat je kat op je toetsenbord gaat liggen!

8. Een kauwspeeltje voor je kat

Leukste kattenspeeltjes

Met dit speeltje zorg je ervoor dat je kat flink kan bijten. Hierdoor maakt hij zijn tanden schoon en hoef je minder vaak zijn tanden te poetsen. Daarnaast zal die er ook plezier aan beleven wel zijn zo handig als die niet van tandenpoetsen houd.

9. Heel veel katten ballen!

Leukste kattenspeeltjes

Balletjes kan je nooit genoeg hebben voor je kat. Gooi ze allemaal tegelijk in je woonkamer en je kat kan zijn lol op.

10. Kattenspeeltje met stok

Leukste kattenspeeltjes

Dit speeltje zorgt voor een zeer intensief speel kwartier. Swiep het muisje op en neer en je kat vliegt erachter aan. Pas wel op dat je niks van tafel swiept!

11. Trapwandelaars

Leukste kattenspeeltjes

Heb je kinderen? Pak meerdere trapwandelaars en laat ze een wedstrijdje doen. Zet daarbij je kat en iedereen kan zich vermaken. Heerlijk om even bezig te zijn.

Interactief speelgoed

Liever je kat vermaken zonder dat jezelf iets moet doen? Kijk dan eens naar onze lijst met interactieve kattenspeelgoed.

Vindt hier makkelijk en snel onze andere artikelen

Click to rate this post!
[Total: 61 Average: 5]