Britse kortharige

Britse korthaar
GPS trackers

Inhoudsopgave

De Britse kortharige

De Britse Korthaarkat heeft een rustige stem en is een super leuke metgezel.

Hoewel niet overdreven aanhankelijk, heeft Brits Korthaar de neiging om met iedereen goed te kunnen opschieten. Ze zijn zachtmoedig en kunnen goed met andere huisdieren, en hoewel ze misschien niet bij elke gelegenheid op zoek zijn naar een knuffel, zijn ze graag bereid om zich te laten knuffelen.

Hoewel sommige katten de reputatie hebben hooggespannen en springerig te zijn, is de Britse Korthaar allesbehalve dat. Als je op zoek bent naar een beste vriendin die kalm blijft. Dan is dit misschien het perfecte ras voor jou!

Bekijk hieronder alle kenmerken van het Britse Korthaar kattenras!

Britse kortharige kosten

Een Britse korthaar met stamboom kost tussen de €500 en €900. Dit kan nog verder oplopen met uitstekende stambomen of showkatten. Vraag bij de rasvereneging naar erkende fokkers.

Eventuele aankopen

Naast de absolute must haves van katten producten hebben we ook nog artikelen over producten die het overwegen waard zijn.

Levensverwachting

12 tot 17 jaar

Lengte

55 tot 63 cm, zonder staart

Gewicht

3kg - 7.7kg

Oorsprong

Groot Brittannië

  • Familie kat 95% 95%
  • Verharing 35% 35%
  • Makkelijk te kammen 80% 80%
  • Speelsheid 65% 65%
  • Kabaal maker 35% 35%
  • Kindvriendelijk 75% 75%
  • Intelligentie 65% 65%
  • Om gaan met andere huisdieren 60% 60%

Geschiedenis

Misschien wist je dit al, maar je bent waarschijnlijk opgegroeid met de Britse Korthaar. Hij is de slimme katachtige van Puss in Boots.

De Britse Korthaar is een inwoner van Engeland. Met de opkomst van de kattenshows in het Victoriaanse tijdperk begonnen kattenliefhebbers katten te fokken volgens een bepaalde standaard en voor hen stambomen bij te houden. Brits Korthaar was de enige raskat die op de vroege kattenshows te zien was. Alle andere werden eenvoudigweg beschreven per type vacht of kleur.

Twee wereldoorlogen verwoestten het ras, en slechts enkele Britse kortharen bleven na de Tweede Wereldoorlog over. Met de hulp van andere rassen werden de Shorthairs, zoals ze in Groot-Brittannië worden genoemd, nieuw leven ingeblazen.

De Amerikaanse Cat Association erkende Brits Korthaar in 1967, maar het werd pas in 1980 door de Cat Fanciers Association geaccepteerd. Nu wordt het ras door alle kattenverenigingen erkend.

Karakter van de Britse korthaar

De Britse Korthaar is zacht en makkelijk in de omgang, wat hem tot een geweldige familiegenoot maakt.

De Korthaar heeft een rustige stem en is een leuke metgezel. Hij heeft geen schoot nodig, ook al zit hij graag naast je. Omdat hij een grote kat is, houdt hij er vaak niet van om gedragen te worden.

Dit is een matig actieve kat. Hij is energiek tijdens zijn kittentijd, maar hij begint zich meestal te vestigen tegen de tijd dat hij een jaar oud is.

Britse kortharen zijn zelden op oorlogspad; hun manieren zijn die van een goede dame, niet van een voetbalhooligan. Gasten worden met vertrouwen ontvangen.

Britse korthaar

Gezondheid

Zowel stamboomkatten als katten van gemengde rassen hebben uiteenlopende gezondheidsproblemen die van genetische aard kunnen zijn. Korthaarproblemen zijn tandvlees ontsteking en hartziekte, die beide van invloed kunnen zijn op elk ras.

Verzorging

De korte, gladde vacht van British Shorthair is gemakkelijk te borstelen met een wekelijkse borstelbeurt of kambeurt om dood haar te verwijderen. Een bad is zelden nodig.

Poets je tanden om vieze tanden te voorkomen. Dagelijkse mondhygiëne is het beste, maar wekelijks poetsen is beter dan niets. Knip je nagels wekelijks. Veeg de hoeken van je ogen af met een zachte, vochtige doek om eventuele afscheiding te verwijderen. Gebruik een apart washandje voor elk oog, zodat je geen risico loopt op het verspreiden van een infectie.

Controleer de oren wekelijks. Als ze er vuil uitzien, veeg ze dan af met een zacht, vochtig doekje. Vermijd het gebruik van wattenstaafjes die de binnenkant van het oor kunnen beschadigen.

Houd je kattenbak brandschoon. Katten zijn heel specifiek voor de hygiëne in de badkamer.

Vermaken van de Britse korthaar

Dit ras vindt het geweldig om te spelen. En het liefst samen met jou! Je kan hierbij denken aan een speeltje met een veertje, balletjes of misschien een laser. Heb jij geen idee waar je moet beginnen? Wij hebben van alles getest (Met onze kat Kiki) en een lijst van onze top 11 leukste kattenspeeltjes voor jou uitgezocht!

Vacht verzorging

De korte, gladde vacht van British Shorthair (britse korthaar) is gemakkelijk te borstelen met een wekelijkse borstelbeurt of kambeurt om dood haar te verwijderen. Een bad is zelden nodig.

Poets je tanden om parodontale aandoeningen te voorkomen. Dagelijkse mondhygiëne is het beste, maar wekelijks poetsen is beter dan niets. Knip je nagels wekelijks. Veeg de hoeken van je ogen af met een zachte, vochtige doek om eventuele afscheiding te verwijderen. Gebruik een aparte doek voor elk oog, zodat je geen risico loopt op het verspreiden van een infectie.

Controleer je oren wekelijks. Als ze er vuil uitzien, veeg ze dan af met een een zacht, vochtig doekje dat is bevochtigd met warm water. Vermijd het gebruik van wattenstaafjes die de binnenkant van het oor kunnen beschadigen.

Houd je kattenbakje brandschoon. Katten zijn heel specifiek voor de hygiëne bij het toilet.

Het is een goed idee om Brits Korthaar als kat voor binnenshuis te houden om het te beschermen tegen ziektes die door andere katten worden verspreid, aanvallen van honden, en andere gevaren voor buitenkatten, zoals aangereden worden door een auto. Britse Kortharen die naar buiten gaan lopen ook het risico gestolen te worden door iemand die zo’n mooie kat wil hebben zonder daarvoor te betalen.

Kinderen & andere huisdieren

Deze zachtaardige kat is zeer geschikt voor gezinnen met kinderen en kattenvriendelijke honden. Hij houdt van de aandacht die hij krijgt van kinderen die hem beleefd en respectvol behandelen en vergeeft de onhandige kinderen. Houd toezicht op jonge kinderen en laat ze zien hoe ze een kat moeten aaien. In plaats van een kat vast te houden of te dragen, ga je op de grond zitten en aai je hem. Andere katten zullen zijn evenwicht niet verstoren. Introduceer alle huisdieren, zelfs andere katten, langzaam en in een gecontroleerde omgeving voor het beste resultaat.

Vindt hier makkelijk en snel onze andere artikelen

Click to rate this post!
[Total: 142 Average: 4.7]