Grootste katten

Grootste katten
GPS trackers

Inhoudsopgave

De top 10 grootste katten

Heb je ooit je eigen tijger als huisdier gewild? We zitten in hetzelfde schuitje. Ze lijken mooi, krachtig en exotisch, en video’s van hen in dierentuinen doen ze schattig en aaibaar lijken. Maar omdat het houden van tijgers als huisdier geen goed idee is, zijn grotere kattenrassen de volgende beste optie.

Tamme katten zijn populair als huisdieren vanwege hun kleine formaat en geringe onderhoudsbehoefte. Maar niet alle katten zijn gelijk geschapen, en er zijn een paar grotere rassen die evenveel liefde verdienen als hun kleinere soortgenoten.

1. Maine Coon

De sterke, ruige Maine Coon is een grote tamme kat met goede verhoudingen. Er zijn talloze verhalen over hoe dit ras ontstaan is, en sommigen geloven dat het in Amerika ontstaan is als een kruising tussen een huiskat en een wasbeer. Dat zou de lange, gladde vacht en de volumineuze staart van de Maine Coon kunnen verklaren. In de gedomesticeerde kattenwereld staat dit unieke en aanhankelijke ras bekend als zachte reuzen.

Maine Coone

2. Ragdoll

De Ragdoll dankt zijn naam aan zijn volgzame, aaibare, en aanhankelijke aard. Als ze opgepakt worden, vallen ragdolls in elkaar in de armen van hun lieveling, net als een lappenpop. Hun oorsprong is in mysterie gehuld, en er zijn talloze theorieën over hoe ze ontstaan zijn, waaronder CIA experimenten. Desondanks won het ras aan populariteit in de Verenigde Staten in de jaren 1990.

Ragdoll

3. Noorse Boskat

Denk aan een woeste, langharige kat met brede gele ogen en een gespierd lichaam. Begrijp je het goed? Je denkt waarschijnlijk aan de Noorse Boskat. Deze grote, stevige katten werden in Noorwegen ontwikkeld door huiskatten te kruisen met wilde boskatten. Ze hebben zich als huisdier bewezen sinds het ras gedomesticeerd werd. Ze zijn vriendelijk, speels, en intelligent. En als je een aanhankelijke metgezel zoekt, is de Noorse Boskat een uitstekende keuze.

Noorse Boskat

4. Perzische kat

Het meest opvallende kenmerk van de Perzische kat is zijn gezicht. Deze langharige kat heeft een rond, plat gezicht en een korte snuit, waardoor ze een bijna geplette indruk maken. Perzen zijn lief en kalm, met af en toe uitbarstingen van lichtzinnigheid. Ze vinden het vooral leuk om in huis rond te hangen en alle huisdieren van hun mensen te stelen.

Perzische kat

5. Chausie

De Chausie is een groot, uiterst actief, en intelligent kattenras met een geschiedenis die teruggaat tot de oude Egyptenaren. De Chausie werd genoemd naar de Latijnse naam “felis chaus,” wat vertaald “jungle kat” betekent. Hij kreeg deze naam waarschijnlijk vanwege zijn natuurlijke jachtmogelijkheden en vorstelijke houding, en ook vanwege zijn grote en bevelende verschijning. Het oude ras werd eeuwen geleden met huiskatten gefokt en naar Amerika gebracht, waar het bekend werd als een van de grootste gedomesticeerde katten.

6. Siberische kat

Gezien zijn geschiedenis is het geen verrassing dat dit ongewone kattenras groot, sterk en intelligent is. Het klimaat in Siberië, waar dit ras vandaan komt, is uitzonderlijk streng, met pijnlijk korte zomers en lange, strenge winters. Het ras werd gedomesticeerd en binnenshuis gebracht, weg van de elementen, zodat zijn ware kleuren konden doorschijnen. Siberische katten zijn bijzonder aanhankelijk en speels, waardoor ze ideale huisdieren zijn.

Siberische kat

7. Savannah kat

De Savannah kat is een hybride van een huiskat en een serval, een middelgrote wilde Afrikaanse kat met opvallend grote oren. De Savannah is een geliefd huisdier onder liefhebbers van grote katten, vanwege zijn wilde, luipaardachtige uiterlijk. Savannah katten worden ingedeeld op basis van het percentage van elk ras dat aanwezig is, om eigenaars te informeren over hoe echt wild ze zijn. De F1 en F2 generaties zijn meestal het grootst omdat ze de meeste genen van de Afrikaanse serval bevatten.

Savannah kat

8. Amerikaanse Bobtail

Deze tamme huiskat onderscheidt zich van de andere rassen door zijn opvallend korte, stompe bobbelstaart. De Amerikaanse Bobtail heeft een unieke geschiedenis. Men denkt dat ze ontstaan zijn uit Yodie, een kat die door een vakantievierend echtpaar achtergelaten werd in een motel in Arizona. Deskundigen denken dat Yodie bij het motel was afgezet door iemand uit een nabijgelegen indianenreservaat, en dat hij het resultaat was van een paring tussen een wilde bobcat en een huiskat. Hun aparte uiterlijk en grootte worden onmiskenbaar met dat verhaal in verband gebracht.

Amerikaanse bobtail

9. Ragamuffin

De Ragamuffin, een neef van het eerder genoemde Ragdoll kattenras, is groot, beminnelijk, en tamelijk zachtaardig. Ragamuffin katten staan bekend om hun rustige houding en hun dikke, weelderige vacht. In feite hebben ze een persoonlijkheid die erg op die van de Ragdoll lijkt. Ragamuffins daarentegen hebben een vriendelijker algemene uitdrukking en grotere, rondere ogen dan Ragdolls.

10. Bengaal

Op het eerste gezicht is het moeilijk te geloven dat de Bengaal een tamme kat is en geen wilde. Met atletische lichamen en een unieke, getekende vacht lijkt het Bengaalse kattenras regelrecht uit de jungles van Zuid-Amerika te komen. Maar Bengaalse eigenaars zeggen dat ze net zo liefdevol en vriendelijk zijn als andere huiskatten. Het zijn erg mensgerichte katten die graag de hele dag spelen en klimmen.

Bengaal

Vindt hier makkelijk en snel onze andere artikelen

Click to rate this post!
[Total: 73 Average: 5]