Noorse boskat

Noorse Boskat
GPS trackers

Inhoudsopgave

De Noorse Boskat

De zachte en vriendelijke Noorse Boskat, Dit ras is dol op familieleden, maar vereist geen constante aandacht en zorg.

Bekijk hieronder alle kenmerken van de Noorse boskat!

Noorse boskat kosten

Een Noorse boskat met stamboom kost tussen de €400 en €900. Dit kan nog verder oplopen met uitstekende stambomen of showkatten. Vraag bij de rasvereneging naar erkende fokkers.

Eventuele aankopen

Naast de absolute must haves van katten producten hebben we ook nog artikelen over producten die het overwegen waard zijn.

Levensverwachting

12 tot 16 jaar

Lengte

30 to 45 cm, zonder staart

Gewicht

5,8kg - 10kg

Oorsprong

Noorwegen

  • Familie kat 98% 98%
  • Verharing 45% 45%
  • Makkelijk te kammen 75% 75%
  • Speelsheid 70% 70%
  • Kabaal maker 40% 40%
  • Kindvriendelijk 80% 80%
  • Intelligentie 75% 75%
  • Om gaan met andere huisdieren 80% 80%

Geschiedenis

De Noorse Boskat, met een geschiedenis die honderden of misschien wel honderdduizenden jaren teruggaat, is oorsprongelijk uit Noorwegen. Het is te zien in sprookjes en legenden, waarvan één is dat de Noorse godin Freya’s wagen wordt getrokken door zes reuzenkatten. Het blijft een mysterie waar of hoe de katten zijn ontstaan. Het kunnen afstammelingen zijn van langharige katten uit Turkije, teruggebracht uit Byzantium door Scandinavische krijgers die het Byzantijnse Rijk dienden, of ze kunnen verwant zijn aan de Siberische kat uit Rusland. Ook kan het zijn dat het kortharige katten waren die door hun aanpassing aan het harde, bijna-Arctische klimaat afstammelingen hebben voortgebracht met wollige onderlagen en lange bovenlagen die met gemak water afgeven.

Eeuwenlang heeft skogcatt-een Noors woord dat zich vertaalt als “boskat” stand gehouden. In 1938 werden de katten tentoongesteld op de show in Oslo, maar de Tweede Wereldoorlog onderbrak alle plannen om ze als ras te ontwikkelen. Gelukkig hebben ze de oorlog overleefd, maar er lagen nog een paar zware decennia in het verschiet, en tot de jaren zeventig was er weinig met ze gedaan. In 1977 werden ze eindelijk als ras geregistreerd bij de European Federation of International Feline. Twee jaar later werd voor het eerst een paar geëxporteerd naar de Verenigde Staten. Sindsdien is het ras populair geworden in Europa en de Verenigde Staten.

Karakter van de Noorse boskat

De goede en vriendelijke Noorse Boskat is goed bevriend met familie. Hij is comfortabel met individuen en kan zich prima vermaken alleen. Hoewel hij de menselijke samenleving accepteert, kan hij zeer terughoudend zijn met gasten. Hij is zeker geen echte schootkat, maar een mooie aai tussen de oren en onder de kin is over het algemeen meer dan welkom. Zijn zachte stem wordt alleen gebruikt als hij iets wil, vooral eten en graag op tijd, het miauwen zal harder worden als hij genegeerd wordt.

Het is heel interessant dat deze grote atletische kat een klimmer is. Verder is de Noorse Boskat een slimme, zelfstandige kat met een alerte instelling die eenvoudig en snel leert. Hij houdt van spelen en een gezin dat van hem houdt.

Ragdoll

Gezondheid

De frequenties voor gezondheidsaandoeningen zijn verschillend en in grote mate verschillend. Noorse boskatten zijn meestal gezond, en hun levensduur is lang, variërend van 14 tot 16 jaar. 

Verzorging

De Noorse Boskat borstel of -kam voor één of twee lagen per week met behulp van de borstelharen, de kam of de roestvrijstalen borstel. Als je klitten raakt, dan moet je de klitten voorzichtig eruit halen. Een bad is zelden nodig. Het kan ontzettend moeilijk zijn om hem nat genoeg te krijgen voor een bad met de vrijwel waterdichte coating van dit ras.

Om tand problemen te stoppen, poets je de tanden regelmatig. Veeg elke dag met een dun gevoerd doekje de hoeken van de ogen om te voorkomen dat er een stortvloed van afscheiding ontstaat. Gebruik voor elk oog een ander deel van het weefsel om te voorkomen dat de infectie zich verspreidt. Test elke dag haar oren. Veeg ze uit met een wattenstaafje of een vochtig, nat doekje met afgekoeld warm water.

Ook dit ras hecht grote waarde aan een schone kattenbak. Zorg er dus voor dat deze vaak geleegd wordt. Zo kan je kat fijn zijn behoefte doen.

Kinderen & andere huisdieren

De vriendelijke, relaxte Noorse Boskat is een perfecte keuze voor gezinnen met kinderen en kat vriendelijke honden. Hij houdt van de aandacht die hij krijgt van kinderen die hem beleefd en met respect behandelen, en hij vindt het niet erg om zich te verkleden of een ritje te maken in een kinderwagen.

Hij leeft ook graag met andere katten en katvriendelijke honden, dankzij zijn lieve karakter. Introduceer huisdieren langzaam en onder gecontroleerde omstandigheden om ervoor te zorgen dat ze met elkaar leren omgaan.

Vindt hier makkelijk en snel onze andere artikelen

Click to rate this post!
[Total: 141 Average: 5]